Handschoenen

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van rubber uit de rubberboom en zijn de meest populaire disposable handschoenen. De vloeistofdichte eigenschappen van het materiaal bieden bescherming tegen werkstoffen en bacterien, terwijl de elasticiteit en trekvastheid van het materiaal een onovertroffen comfort biedt aan de gebruiker. Latex handschoenen ze zijn gemaakt van een natuurlijk produkt en zijn biologisch afbreekbaar en daardoor minder schadelijk voor het milieu dan de kunstof Vinyl en Nitril handschoenen. Een nadeel aan het gebruik van latex handschoenen is dat sommige gebruikers allergisch kunnen zijn voor het materiaal. Nitril of Vinyl wegwerp handschoenen zijn dan het alternatief. Gebruik geen latex handschoenen bij het werken met olie en vet.

Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van acrylonitril-butadiene, een erg sterk polymeer gemaakt uit aardolie. De Nitril handschoenen zijn goed bestand tegen scheuren en perforaties. In tegenstelling tot de latex handschoenen zijn de nitril handschoenen prima bruikbaar in combinatie met olie, vet en de meeste chemische oplossingen met uitzondering van ketonen, oxiderende zuren en organische verbindingen met stikstof.
Nitril handschoenen zitten qua gevoel hetzelfde als de latex handschoenen maar bevatten geen poeder en eiwitten. Deze eiwitten kunnen allergieen veroorzaken of een latex allergie verergeren. 

 


Filter op:
Sorteer op: